Annoncér her

Projektor

Jeg kunne godt tænke mig at få en projektor. Er der nogen der har erfaring med en sådan? Har set en artograph tracer projektor på hjemmesiden: kunstnerartikler.dk - den koster kun 998,- kr., men er den noget værd? Mange hilsner fra Lene Lund

Oprettet af LeneLund den 2007-01-10 12:08:09

Projector

PerCorell den 2007-01-10 12:08:09

Hej "Lene", du vil nok aldrig læse mit svar der kommer flere år efter du søgte råd. Men mit svar er også mere til de andre som ser din mail og godt vil se hvilke råd du får. 

Jeg arbejdede en del med projectorer og har adskillige antike og nyere som nu blot fylder op. De antike er meget smukke tekniske antikviteter som fungerer og ser vældig dekorative ud og de nyere er de rene kanner i forhold til den du nævner. eg bruger ikke projector i dag og synes det er et nyttigt værktøj som også har sine begrænsninger, ---- den udforskede jeg og fandt løsninger som jeg ikke har set nogle andre bruge og en dag vil jeg offentligøre nogle metoder der får dig til at tabe næse og mund.  Men nok om det, -- der er forskel på projectorer, Overhead som de fleste bruger kræver gennemsigtige film ligesom farve-dias til et lysbillede apparat. Dem jeg har er en type der hedder "Episkoper.  Med et Episkop kan du læggge en tegning ind i apparatet og få den forstørret op, enda op til 6X6 meter elller mere. Eller i mindre format hvis linsen kan stille billedet skarpt.  Men pas på, for hvis du skal blive tilfreds skal lampen i en proector være over 500 watt, og det er ingen af de projectorer du kan købe hos din farvehandel. Et Episkop kan også projektere et nøglebundt op altså 3D emner. Men oftest er der ikke plads til emner der er mere end ca. 5 Cm. tykke.  Et papir foto kan du ikke lægge i en Overhead, men du kan lægge det i et Episkop. En avis side eller et billede i en bog ligesådan og den projector du har kigget på, er i virkeligheden et lille Episkop.  eg har stasdig flere Episkoper og stor slide projectorer stående og de fylder for meget, så du må godt kigge efter min profil her, og sende en mail. 

projector fortsat

PerCorell den 2007-01-10 12:08:09

Du skal altså ikke tro du blot kan anskaffe en overhead eller et Episkop og så "tegne efter" hvadsomhelst ; --- jo hvis du savner omridset eller arbejder med meget kontrast kan det projekterede hjælpe, men du vil som regen "skygge for dig selv" , din hånd fjerner for eksempel lige den del du vil male og i skyggen er der Intet, end ikke et nedtonet billede men kun sort. Du vil også opdage at det kan være svært at se hvor du er nået til for du kan oftest ikke se forskel på din maling der jo bliver belyst med en bestemt farve og kun kan reflektere netop den, --- så hvad er projekteret billede og hvad er maling.....  Men brug det projekterede mere frit og du kan opnå gode resultater, uden egentlig at "male efter".

 

Jeg nævnte at jeg har udforsket dette og faktisk fundet nogle fantastiske muligheder, ---- men dem må jeg vente med at offentligøre for ellers har alle mulige andre pludselig opfundet dem. 

Du er ikke logget ind

Du skal være logget ind, for at kunne deltage aktivt i debatten her på sitet.

Brugernavn:   Adgangskode:  

Glemt dine logindetaljer?

Hvis du har glemt dine logindetaljer, kan du få dem tilsendt ved at indtaste den emailadresse du brugte ved registreringen herunder.