Annoncér her

Hvilken Pris???

Synes gang på gang jeg jeg finder det enormt svært at sætte prisen på mine billeder. På den ene side er man jo temmelig ærekær, og synes man har lagt mange timer, tid, energi og tanker i arbejderne, men på den anden....hvad pokker er disse timer, energi og tanker VÆRD i kroner og øre?! ???

Hvordan prissætter i jeres kunst ? Er blot nysgerrig efter at høre jeres overvejelser omkring dette emne...og måske kunne jeg hente lidt "guidlines" for hvordan pokker man prissætter sine billeder.

Det skal nævnes, at jeg er autodidakt, og jeg er først lige begyndt at udstille og sælge mine billeder - så jeg er altså temmelig "grøn" på området mht salg.

Glæder mig til at høre dine erfaringer.

Hilsen Rikke

Oprettet af Kunstner den 2006-12-08 21:32:44

Det med priser

LenaH den 2006-12-08 21:32:44

Hej Rikke

Jeg er meget enig, jeg finder det også utroligt svært at sætte den rigtige pris. Men det bedste råd, jeg kan give dig er, at du for det første selv skal have en god mavefornemmelse - og vær sikker på, at du ikke ærgrer dig over at ha' solgt noget for billigt.
Dernæst: Lad det komme an på en prøve!
Start med et ydmygt men fornuftigt prisniveau - du kan altid sætte prisen op. Du må aldrig sætte prisen ned på din kunst - tænk hvad dine tidligere kunder, så vil mene. Så mister dine værker værdi.
Efterhånden vil tiden og erfaring vise, om dit prisniveau er passende.

Sidst vil jeg sige til dig, at du ikke behøver have kun ét prisniveau. Selv sælger jeg lidt billigere til private - de kan jo ikke trække noget fra. Hos virksomhederne, er al udsmykning fradragsberettiget. Og de trækker jo også momsen fra. (Hvis du altså er momsreg. og opkræver moms.) Husk reglen om "kunstnermoms", dvs reduceret moms, der svarer til kun 5% istedet for 25.

Held og lykke :o)
Kollegiale hilsner
Lena Heegaard / www.LenaH.dk

 

 

 

Hmmm Priser....

petola den 2006-12-08 21:32:44

Hejsa vil give Lena ret... Mavefornemmelsen skal være god. Har da oogså solgt til "under" min pris men de gange har det været fordi det tydeligt glædede andre...

Har spurgt omkring og der er lige så mange meninger som folk, nogle siger for dyre, nogle siger utroværdigt med de lave priser.

Har solgt via lauritz.com og der har jeg erfaret at priserne svinger meget. Men du kunne prøve at indlevere nogle der, så får du ihvertfald folkets umiddelbare dom

Men igen man bør vel opveje det med mange ting. Glæden ved arbejdet med billedkunsten og timerne/materiale forbruget lagt i de enkelte værker.

Men ja det er svært...

Mvh.

Peter

www.laursenart.dk

 

Priser

altenburg den 2006-12-08 21:32:44

Hej
Jeg bruger en metode, som jeg har samlet op fra det amerikanske kunstmiljø. Jeg tror også at der er mange der bruger det i Danmark. Jeg tager simpelthen et fast beløb pr kvadrat cm. Så skal man aldrig tænke over priser igen:-)
Den nemmeste måde at finde frem til en sådan grundpris er ved at vælge et gennemsnits-maleri og finde ud af hvad man selv syntes det skal koste (selvfølgelig inden for rimelighedens grænser, men som det er blevet nævnt før skal man finde en pris man er tilfreds med. Der er store ulemper ved at sælge for billigt,  ligesåvel som for dyrt. Det handler alt sammen om den føromtalte mavefornemmelse:-) (det kan også være en ide at spørge familie, venner mm. ud og på den måde inde en rimelig gennemsnitspris, det er nemlig tit svært at vurdere på egehånd. Når man har stået længe med et værk er det umuligt at genvinde sin objektivitet)
Når man har fundet frem til en rimelig pris udregner man prisen pr kvadrat cm. Denne kvadratpris bruges så som fremtidig skabelon til alle andre værker, f.eks hvis et værk er 40x50 vil det altid koste 2000xden personlige kvadratcm pris:-)
Mange påpejer nogle enklte fejl ved denne teknik. F.eks er der mange der syntes at det er uretfærdigt ikke at tage detaljemængden/arbejdstimerne i betragtning når prisen fastsættes. Men som en klog mand engang fortalte mig, så vil læfolk ikke have den nødvendige indsigt i teknikker/materialer til, at vurdere et billedes sværhedsgrad. Folk der ikke selv maler vurdere uf fra helt andre koncepter som størrelse, farver mm. ting der virker komplicerede er det måske i virkeligheden ikke for maleren hvorimod umiddelbare lette ting er utroligt tidsopslidende. Derfor virker det mest fair på køberne at prissætter sine værker ud fra størrelse. Pengene skal nok komme hjem og køberen føler sig ikke snydt:-)
Jeg har dog selv i mit prissystem, tilføjet en enkelt undtalese:-) jeg syntes nemlig kun at dette system virker kun i praksis til mellemstørrelse billeder. Hvis billederne er henholdsvis meget store/små virker priserne hurtigt unfair, hvis de fastsættes med følgende teknik. Derfor bruger jeg en en seperat kvadratcm pris for små billeder(, feks 2 kr pr cm), en for mellem billeder(feks 1,5 kr pr cm) og endnu en for store billeder ( feks 1 kr pr cm)
Herved syntes jeg at prisen bliver mest fair:-) Det vigtigste er dog konsistens, man kan hurtigt miste kunder hvis de ser at billeder af en bestem størrelse koster 1000 kr på en udstilling og så senere 750 kr på en anden. Folk kommer simpelthen hurtigt til at føle sig snydt:-). Hvis forretningen går godt er man selvfølgelig frit stillet til at sætte priserne op, men husk at det skal være konsekvent:-)
Det er måske ikke en teknik for alle, men den har hjulpet mig utroligt meget:-)
Håber det var til lidt hjælp, de bedste hilsner
Anja

Du er ikke logget ind

Du skal være logget ind, for at kunne deltage aktivt i debatten her på sitet.

Brugernavn:   Adgangskode:  

Glemt dine logindetaljer?

Hvis du har glemt dine logindetaljer, kan du få dem tilsendt ved at indtaste den emailadresse du brugte ved registreringen herunder.